Healing

 

Healing

Healing is een internationaal gangbare term voor helend vermogen. Het heeft een letterlijke en een overdrachtelijke betekenis.

  • De mens beschikt over een natuurlijk helend en herstellend vermogen ten aanzien van zijn eigen lichamelijke en geestelijke gezondheid. In theorie kan iedereen zichzelf dus genezen.
  • Healing heeft ook een overdrachtelijke betekenis. Een healer is een hulpverlener die in staat is door overdracht van energie het helend proces van mensen te bevorderen.

Healers hebben een holistische visie op gezondheid. Ze beschouwen het lichaam en de geest van de mens als één geheel. Lichaam en geest staan in voortdurende wisselwerking met elkaar. Een healer kan verstoringen in de energiebalans tussen lichaam en geest waarnemen en helpen herstellen.

Vroeger noemde men een healer magnetiseur of strijker.
In Nederland wordt een healer tegenwoordig paranormaal hulpverlener (MBO-niveau) of paranormaal therapeut (HBO-niveau) genoemd.

Voor de zorgverzekeraar valt de paranormale therapie onder de noemer van de energetische therapie. Als paranormaal therapeut/healer sta ik bij de zorgverzereraar dan ook te boek als energetisch therapeut. Deze kwalificatie vindt u ook terug op uw rekening.

Voor u als consument is het in ieder geval van belang om een therapeut te kiezen die is aangesloten bij een erkende beroepsvereniging. Die garandeert u dat u:

  • Een bonafide therapeut consulteert
  • Bij aanvullende verzekering in aanmerking kunt komen voor vergoedingen