Astrologie


Algemeen

Astrologie is een eeuwenoude wetenschap die gebaseerd is op de idee dat de sterren en planeten van ons zonnestelsel het leven op aarde weerspiegelen. ‘Zo boven, zo beneden’ is een oud esoterisch gezegde. De samenhang tussen hemel en aarde wordt uitgedrukt in symbolen en de astroloog kan deze symboliek uitleggen.

De werkterreinen van de astrologie

Er bestaan verschillende soorten astrologie:

  • Mundaan astrologie: deze vorm van astrologie richt zich op het verklaren en voorspellen van belangrijke momenten in de wereldgeschiedenis, zoals het ontstaan van een natie.
  • Uurhoek astrologie: richt zich op vragen in de privésfeer. Bijvoorbeeld: op welke dag kan ik het beste mijn huwelijk sluiten.
  • Medische astrologie: geeft zicht op de aanleg en ontwikkeling van ziekte en gezondheid van een persoon.
  • Psychologische astrologie: duidt aanleg en karakter van een persoon.

Ik houd mij uitsluitend bezig met de psychologische astrologie: het werkterrein van de persoonlijke aanleg en karakterduiding.

Om u zicht te geven op het pakket aan mogelijkheden dat u bij uw geboorte heeft meegekregen kan ik twee soorten horoscopen voor u maken:

  • De geboortehoroscoop. Dit is een symbolische weergave van uw geboortemoment. Het geeft u zicht op eigenschappen, mogelijkheden, wensen en keuzemomenten in uw leven. Een geboortehoroscoop is een wegwijzer die uw hele leven geldig blijft.
  • Een jaarhoroscoop. Deze geeft de tendensen en ontwikkelingen aan in één jaar. U kunt er in lezen waar uw grootste uitdagingen en kansen in dat jaar liggen en hoe u daar het beste mee kunt omgaan. Een jaarhoroscoop is één jaar geldig van uw verjaardag tot aan uw volgende verjaardag.
 
 

 

Ram

Stier

Tweelingen

Kreeft

Leeuw

Maagd

Weegschaal

Schorpioen

Boogschutter

Steenbok

Waterman

Vissen